PRESSEMEDDELELSE 3. NOVEMBER 2023

LÆR OM GRØNLAND – MED GRØNLAND

Lancering af nyt undervisningsmateriale

Kangiata Illorsua – Isfjordscentret i Ilulissat afleverer i dag 68 unikke undervisningsforløb til det grønlandske skolevæsen. I den anledning inviterer vi Kangiata Illorsua og Greenland Visitor Center til en smagsprøve på Læringsportalen og en forfriskning på Katuaq i Venskabssalen

tirsdag den 7. november kl. 14.30 til ca. 15.00

LÆS HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

Temaerne i materialet spænder fra det naturvidenskabelige til det kulturhistoriske og er bygget op som tværfaglige forløb, der inddrager al den viden der udgør formidlingsudstillingen ”Fortællingen om Is” der vises på Kangiata Illorsua i Ilulissat.

Udstillingen i Kangiata Illorsua er funderet på nyt videnskabeligt materiale leveret af en række af de ypperste forskningsenheder i Grønland, Danmark og USA og temaerne tager udgangspunkt i Kangia – Isfjordens og Qeqertarsuup Tunua – Diskobugtens særlige natur- og kulturhistorie.

Undervisningsmaterialet understøtter hermed Forskningsrådets nye Strategi, at den viden der genereres i Grønland, skal komme det grønlandske samfund til gavn.

”Det er imponerende, at undervisningsmaterialet kobler videnskab og læring,” siger chefkonsulent Andreas Peter Ahlstrøm, Afdeling for Glaciologi og Klima, GEUS.

De 68 unikke undervisningsforløb er tilrettelagt for yngste, mellemste og ældste klassetrin i folkeskolerne og for

Gymnasieklasserne og er udviklet af pionerer inden for fjernlæring og hybride læringsformer.

Materialet er frit tilgængeligt og ligger på Kangiata Illorsua’s Læringsportal.

Både lærervejledninger og undervisningsmateriale findes på grønlandsk, dansk og på engelsk. Det er dermed sikret at læringsportalen også kan bidrage til at løfte det aktuelle behov for udbrede viden om Grønland i det danske skolevæsen og til engelsksprogede elever verden over.

Kontakt:
Leder af Kangiata Illorsua,
Elisabeth Momme e.mail: elisabeth@ifc.gl Mobil: +299 555588

Viden leveret af

Grønlands Naturinstitut og Klimaforskningscenter, Grønlands Nationalmuseum, Niels Bohr Instituttet, DTU, GEUS, DMI, Danmarks Nationalmuseum, Statens Naturhistoriske Museum, National Snow and Ice Data Center, New York University, Københavns Universitet, Arktisk Institut og lokale eksperter

Udvikling af undervisningsforløb og – materiale

Anholt Læringsværksted ved Lotte Brinkmann og Daniella Manuel – pionérer inden for fjernlæring og hybride læringsformer til isolerede småskoler og til hjemmeskoling i Grønland, Kenya og på de danske småøer.

Alle materialer er testet i samarbejde med folkeskolerne i Ilulissat.

PROCESSEN BAG ISFJORDSCENTRET

Er du nysgerrig på byggeprocessen og tankerne omkring opførelsen af Isfjordscentret, så kan du blive klogere på dette i denne folder.

PRISER

Dansk Stålpris 2022

Vinderen af Publikumsprisen Dezeen Awards 2022

Årets Byggeri 2021

NYHEDER

11_Icefjord_Centre_Adam_Mork_HighRes

Vinder i kategorien Åben 2021 – Kangiata Illorsua / Isfjordscentret i Ilulissat

Læs mere om Årets Byggeri her.

MEDIEBANK

© For brug af nedenstående billeder i publikationer eller andre kommercielle sammenhænge bedes i kontakte fotografen Adam Mørk på mail adam@adammork.dk

© For brug af nedenstående billeder i publikationer eller andre kommercielle sammenhænge bedes i kontakte isfjordscentret@isfjordscentret.gl

PRESSE KONTAKT

Elisabeth Momme

Leder af Isfjordscentret

Elisabeth@isfjordscentret.gl

M: +299 555588

thumbnail_IMG_2418