BOOKINGSYSTEM

På Ilulissat Isfjordscenter forsøger vi altid at skabe den bedste oplevelse for dig. Derfor har vi af hensyn til din mulighed for at fordybe dig i vores udstillinger og af hensyn til brandsikkerheden sat en grænse på 150 besøgende. For at undgå at du går forgæves, anbefaler vi, at du anvender vores bookingsystem til at købe billet. På den måde sikrer du dig adgang på det tidspunkt, der passer dig.

Vær opmærksom på at der er rigtigt mange, der gerne vil besøge os i sommersæsonen, så sørg for at købe din billet i god tid.

I sommersæsonen og på dage med mange besøgende vil billetten til udstillingerne være gyldig i 1½ time, men du er selvfølgelig velkommen til at blive længere i vores café eller til at nyde udsigten fra vores tag.

IS BETYDER LIV

Historien om isen er historien om livet i Diskobugten. Det er historien om den ufattelige vægt af indlandsisen, der gennem årtusinder knuser grundfjeldet under sig og skubber det foran sig i sin langsomme og uimodståelige rejse mod havet. Der afleverer isen det knuste fjeld, som frigiver sine næringsstoffer, så livet i havet kan blomstre. Is betyder også liv for de mennesker og dyr, der behøver havisen for at jage eller fiske. Her er isen både grundlaget for naturens og menneskenes liv.

Dorte Mandrup Icefjord Center NordicView Update v3 copyright@www.mir-min
Sermeq Kujalleq meets ocean. Photo - Stian Klo , Visit Greenland-min

ISEN HUSKER

Når mennesket glemmer, husker isen. Store begivenheder som vulkanudbrud eller meteornedslag, der for længst er gået fra beretninger, til sagn til glemslen, kan aflæses i indlandsisens indre. Indlandsisen er formet af lag efter lag af sne, der er faldet år efter år og gradvist er presset sammen af vægten af den efterfølgende sne. Hvert lag fanger små luftbobler i sne, der bliver frosset og gemt til eftertiden. I dag kan vi læse iskernerne som en bog over vores forhistorie, vores tidlige historie – ja helt op til moderne tid. Vi kan se effekten af civilisationers storhed og fald, og vi kan blive klogere på de klimaforandringer, der påvirker vores liv i dag.

ISEN FORTÆLLER

Videnskaben optegner, registrerer og aflæser verden omkring os. Kunsten fortolker, forklarer og forundrer. På Isfjordscentret mødes kunst og videnskab i en installation, der gennem lyd, billeder og vores øvrige sanser både udfordrer og udvider vores forståelse af indlandsisen, dens udstrækning og dens betydning for den verden, vi alle er en del af.

Anna Domnick JAC studios Ilulissat Icefjord Center Final Presentation-1-min
Skærmbillede 2021-03-29 kl. 20.51.22-min

INUITKULTUREN

Gennem årtusinder har Inuit trivedes i Diskobugten til trods for det ekstreme klima og polarnattens mørke. Inuitternes kultur er tilpasset de barske betingelser i tæt samspil med isen og naturen. Den teknologi Inuit har udviklet til fangst, fiskeri, tøjproduktion og transport er et tydeligt eksempel på, at mennesket og naturen for altid har været og vil være uløseligt forbundet.

ISFJORDSCENTRETS ARKITEKTUR

Med sin verdensklasse arkitektur er Isfjordscentret i sig selv en attraktion og udformningen er tænkt sammen med centrets formidling. Bygningens form er inspireret af sneuglens vingefang, når den er i flugt gennem landskabet. Isfjordscentret ligger som en naturlig forlængelse af vandreruterne i UNESCO Verdensarvsområdet. Derfor er taget konstrueret, så man kan gå over centret og nyde udsigten til det omkringliggende landskab.

Det er en del af Dorte Mandrup Arkitekternes grundtanke om, at Isfjordscentret på den ene side skal påvirke området så lidt som muligt, samtidigt med at centret indbyder til en transparent dialog mellem udstilling og omgivelser – mellem mennesker og natur.

Render Icefjord Center The Edge 1600x900-min
Hikers in the fog on a trail near Ilulissat in Greenland-min

ISFJORDSCENTRETS OMGIVELSER

Isfjordscentrets omgivelser er mindst lige så betagende som Isfjordscentret selv. Isfjordscentret er netop skabt for at forstørre din oplevelse af den utroligt spektakulære Isfjord, der netop af den grund er en del af UNESCOs Verdensarv. Indtrykkene fra de enorme ismasser, der kælver, splintres, ruller og tårner sigop vil blive hos dig resten af livet. Samtidigt er Isfjordscentret placeret midt i den grønlandske natur og kultur med kort afstand til forladte bopladser og den gamle kirkegård, som i sig selv er en oplevelse værd.